HomeFest

HomeFest este primul festival artistic din țară care se desfășoară în case și apartamente.

Dacă primăriile se ocupă de fațade, HomeFest propune reabilitări interioare, prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri și concerte. HomeFest aduce arta în spațiul domestic, transformă sufragerii și dormitoare în scene, oferind gazdelor și spectatorilor șansa să aibă o experiență culturală inedită chiar în blocul în care locuiesc sau în apropiere. Între public și artiști se stabilește o legatură mai directă decât în spațiile de joc obișnuite, iar spectatorii, vecinii și invitații lor au ocazia de a interacționa și de a se raporta mai strâns la cartierul și blocul din care fac parte. Spațiile sunt puse la dispoziție de persoanele care vor să găzduiască spectacolele și să își transforme temporar spațiul de locuit într-unul deschis artei.

A treia ediție a festivalului a avut loc între 15 și 25 martie 2016, a fost co-finanțată de AFCN, tranzit.ro și susținută de Forumul Cultural Austriac. Detalii, pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook.

5

A doua ediție HomeFest a avut loc în perioada 17 – 24 octombrie 2015. Detalii, pe pagina festivalului. Această ediție a fost co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și ArCuB.

Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 2014 și a reunit, timp de o săptămână, peste 20 de spectacole, 40 de artiști și aproximativ 600 de spectatori, în 15 case și apartamente din București. Mai mule detalii despre prima ediție, puteți vedea aici. Prima ediție a fost co-finanțată de Fondul Mega Image pentru Comunitate, tranzit.ro, precum și printr-o campanie de crowdfunding.

Parteneriatul Graphis 122 cu HomeFest este o evoluție firească a parteneriatului început în anul 2011 cu lorgean theatre, inițiatorul festivalului.