Povestiri din curtea școlii

DESPRE PROIECT     PARTENERI     EVENIMENTE     GALERIE FOTO    FACEBOOK     // PROJECT OVERVIEW (EN)

Povestiri din curtea școlii este un spectacol creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, despre poveștile lor, din cartier și din viață. Spectacolul a avut premiera în data de 11 martie 2016. Detalii despre reprezentațiile publice ale spectacolului din lunile martie și aprilie se află pe pagina de evenimente și pagina de Facebook a proiectului.

Spectacolul face parte din proiectul Povestiri din curtea școlii, proiect ce își propune să aducă arta în sprijinul educației, al dezvoltării personale, precum și al discutării și rezolvării unor probleme de discriminare și marginalizare. Realizarea spectacolului de teatru este coordonată de actorul Ionuț Oprea, iar atelierele de improvizație cu tinerii din proiect sunt conduse de actori din trupa de impro Backstage Boys. Mai multe detalii, pe pagina despre proiect.

În cadrul proiectului, a fost lansată și o campanie anti-discriminare, prin realizarea și diseminarea a două spoturi video în care tineri implicați în proiect se bucură de susținerea unor artiști profesioniști în aducerea în atenția publicului a unor efecte ale discriminării.

Spoturi video anti-discriminare:

Cu: Tudor Chirilă, Claudiu Dumitru, Eugen Matei Lumezianu, Livia Păun

 

Cu: Jean-Lorin Sterian, Toto Horvat, Monica Istrate

 

Trailerul spectacolului:

 

 

Proiectul este implementat în parteneriat cu Policy Centre for Roma and Minorities, în cadrul Clubului de educație alternativă, din școala generală nr. 136, și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

sigle minister